engagementen

Citynest ondersteunt diverse lokale en nationale organisaties die zich inzetten voor het goede doel.

Sociaal project

Om meer betaalbare woningen te verwezenlijken op de markt renoveerden we in samenwerking met SoGent en SVK zeven verkommerde woningen in de omgeving van Gent.

Deze woningen kregen een totale make-over, waardoor de huizen zowel vanbinnen als vanbuiten niet meer te herkennen zijn. Aanvullend werden er grote inspanningen geleverd op het vlak van ontharding en vergroening.  Elke woning geniet van extra isolatie en zonnepanelen waardoor we de zeven huizen konden opleveren volgens het BEN-principe en met een EPC-score onder de 100.

De gerenoveerde huizen worden verhuurd aan een sociale prijs waardoor we de mogelijkheid kregen om zeven gezinnen een nieuwe thuis te geven. Ook deze gezinnen kunnen een beroep doen op de service van onze dienst na verkoop.

We zijn dankbaar dat we deel uit mochten maken van dit mooie project! 

Bekijk de video voor meer informatie.

Video afspelen

TAJO

Al sedert de opstart van dit project is Citynest structurele donateur van TAJO. Deze Gentse organisatie laat sinds 2019 jongeren tussen 10 en 14 jaar die zich in een maatschappelijk kwetsbare situatie bevinden via zaterdagschool kennismaken met de meest uiteenlopende beroepen en competenties. Het doel is de hoge schooluitval terug te dringen door perspectief te bieden en zo de cirkel te doorbreken.

Ervaren gastdocenten geven ateliers aan 225 jongeren op een enthousiaste en ervaringsgerichte manier. Zo kunnen de jongeren zelf ervaren (gedurende een driejarig traject) welke vakgebieden hen aanspreken en worden ze gestimuleerd om te gaan studeren in een richting die hen verder brengt, op school en in het leven. TAJO is er voor iedereen, maar met voorrang voor hen die dit het hardst nodig hebben.

Na drie succesvolle jaren in Gent opende TAJO in maart 2022 ook een nieuwe zaterdagschool in Kortrijk.

Citynest voor iedereen

Zes jaar geleden bouwden wij onze eerste 3 woningen met het doel ze blijvend te verhuren aan sociaal verhuurkantoor De Woonsleutel. Zo wilden wij ons hands-on inspannen om alle gezinnen een kwalitatieve woonst te bieden, ook zij die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen. 

Sindsdien verhoogden wij dit engagement: op vandaag voorziet Citynest in elk verhuurproject vrijwillig 15% woningen die 25% onder de marktprijs worden verhuurd.  Hiervoor werken wij samen met onder andere sociale verhuurkantoren, Huuringent, etc. Door deze inspanningen krijgt elk stukje stad een goede sociale mix die noodzakelijk is voor de leefbaarheid en de dynamiek in deze wijken!

De Hoge Kouter

Citynest is al jarenlang structurele donateur van De Hoge Kouter. Deze organisatie ondersteunt jongeren tussen 12 en 21 jaar met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende beperking of problematiek, in hun groei naar volwassenheid.

Vanuit een hartelijke en stimulerende sfeer, biedt De Hoge Kouter professionele (orthopedagogische, sociale en (para)medische) ondersteuning aan jongeren en hun directe omgeving in functie van een harmonische ontwikkeling van de jongere als persoon en de versterking van de context.

De Geveltuinbrigade

De Geveltuinbrigade (een initiatief van het Gents Milieufront) brengt groen in de stad door het aanleggen van gezellige groene geveltuintjes. Die brengen rust, geven zuurstof en vormen een habitat voor vogels en insecten. Samen met Citynest zorgt de Geveltuinbrigade voor een leuke en groene toets aan vele gevels in de Gentse binnenstad.

Wist je dat Citynest daarnaast ook twee bijenkasten met duizenden bijen onderhoudt? Deze zijn broodnodig voor de biodiversiteit en het behoud van de mooie natuur in de stad!  We krijgen er bovendien heerlijke Citynest-honing voor terug!

De Voedselbanken

De Voedselbanken verstrekken hulp aan minderbedeelden en voeren strijd tegen honger en voedselverspilling.

In België zijn er duizenden personen die honger lijden, terwijl er anderzijds dagelijks tonnen nog verbruikbare levensmiddelen in de vuilnisbak terechtkomen.

Om verspilling te voorkomen, recupereren de Voedselbanken mede dankzij de ondersteuning van Citynest een deel van deze voedseloverschotten om ze ter beschikking te stellen aan de minstbedeelden onder ons.

Wij voorzien naast de financiële ondersteuning ook de sourcing van voedseloverschot en het vullen van de pakketten voor een Sinterklaas-aktie in de grote Gentse regio.

VDK Gent Damesvolley

Reeds jaar en dag is Citynest trouwe sponsor van de Gentse volleybalclub VDK Gent Dames. Deze sportclub biedt een kwalitatief hoogstaand aanbod van (top)volleybalmogelijkheden voor dames en meisjes en dit voor ieder niveau en in een aangename, familiale sfeer.