Duurzaam bouwen
aan geluk

Bij Citynest zijn we er ons van bewust dat onze bedrijfsactiviteiten een impact kunnen hebben op de omgeving waarin we opereren. We engageren ons dan ook op verschillende vlakken voor een positieve impact op het milieu en de maatschappij.​

 

Tijdens het bouwproces trachten we zo veel mogelijk rekening te houden met de omgeving en de omwonenden. Klachtvriendelijk ondernemen is voor ons heel belangrijk. Onze Minder-Hinder-Coach is elke dag bereikbaar voor buurtbewoners, aannemers, medewerkers en zorgt dat iedereen op elkaar is afgestemd. Zo trachten we elke Citynest woning op een positieve wijze in de wijk te integreren.

We leveren inspanningen om wonen in de stad leefbaar en betaalbaar te houden. Zes jaar geleden bouwden wij onze eerste 3 woningen met het doel ze blijvend te verhuren aan sociaal verhuurkantoor De Woonsleutel. Zo wilden wij ons hands-on inspannen om alle gezinnen een kwalitatieve woonst te bieden, ook zij die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen. 

Sindsdien verhoogden wij dit engagement: op vandaag voorziet Citynest in elk verhuurproject vrijwillig 15% woningen die 25% onder de marktprijs worden verhuurd.  Hiervoor werken wij samen met onder andere sociale verhuurkantoren, Huuringent, etc. Verder brachten we reeds +300 panden opnieuw in omloop, nadat ze jarenlang leeg of verwaarloosd stonden.​ Door deze inspanningen krijgt elk stukje stad een goede sociale mix die noodzakelijk is voor de leefbaarheid en de dynamiek in deze wijken!

Op elk groot verhuurproject van Citynest, staat bovendien een wooncoach ter beschikking van alle huurders. Een wooncoach is meestal een enthousiaste bewoner van het project die als tussenpersoon alle noden vertaalt naar de verhuurder. Door de nabijheid van een wooncoach voor alle bewoners, ontstaat er ook een sterk sociaal weefsel in de projecten. Via onze wooncoaches willen wij vooral de dialoog tussen jong en oud, tussen geëngageerde bewoners en hulpbehoevenden mogelijk maken.

Wij zijn trots een gediversifieerde en geëngageerde onderneming te zijn waar geen plaats is voor discriminatie onder welke vorm dan ook!​ Wij stimuleren betrokkenheid en geven kansen aan mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt. 

Mammoetbomen in Gent

Adopteer een boom voor het milieu

Regelmatig lanceren we acties rondom duurzaamheid en milieu. Onze meest recente actie in het kader van onze CO2-compensatie is de participatie in de adoptiecampagne voor mammoetbomen, ook wel bekend als sequoia’s. Binnenkort planten we 100 van deze mammoetbomen in en rond Gent.
 
Wil jij ook een mammoetboom in je tuin? Je kan deze gratis aanvragen! Stuur daarvoor een mailtje naar info@citynest.be. Deze actie loopt nog tot midden februari.
We gaan verder dan wat verwacht wordt
Engagement voor groener wonen

We plaatsten inmiddels al voor meer dan 26.000 m² (dat is ter grootte van wel vier voetbalvelden!) aan groendaken in de Gentse binnenstad. Deze worden door lokale leveranciers vervaardigd binnen een straal van 15 kilometer, net als 44% van alle materialen die we in ons bouwproces verwerken.

Ook aan ons magazijn in Sint-Denijs-Westrem ligt er een groendak: een thuis voor 35.000 Citynest-bijen, die de productie van onze eigen honing verzorgen! Elke klant ontvangt zo een leuk homemade geschenkje bij hun nieuwe huis.

Alle afvalstromen worden in kaart gebracht en het transport en de verwerking passen we aan, zodat de overlast daalt en het milieu maximaal wint. Voor het transport van onze materialen binnen de stad maken wij gebruik van CNG-vrachtwagens en waar mogelijk gaan wij zelfs het water op met een speciaal daartoe gebouwde elektrische boot. In het kader van duurzame mobiliteit maken onze medewerkers maximaal gebruik van het openbaar vervoer, deelwagens of één van onze e-bikes. Zo leggen we jaarlijks +15.000 km minder af per wagen in de stad.​

Omdat elke vorm van uitstoot vermijden voorlopig onmogelijk is, trachten we deze op andere manieren te vereffenen. Citynest plantte bijvoorbeeld reeds meer dan 4.200 bomen in Vlaanderen in het kader van haar CO2-compensatie.

We zijn volop gemotiveerd om nog meer inspanningen te leveren om onze impact op de omgeving te minimaliseren. Zo gaan wij nu al voor de energiedoelstelling Vlaanderen 2050 en Gent Klimaatrobuust in 2030 in al onze woningen. Hiertoe houden onze in house tekenaars al van bij het opmaken van de bouwplannen rekening met het berekenen van de meest efficiënte toepassing van de nieuwste technieken. Zo hebben onze klanten de garantie dat de woning die ze nu kopen voorzien is op future-proof wonen.

Duurzaamheid gaat niet enkel over het milieu, maar houdt ook rekening met de mens achter het verhaal

Monique en Daniël verkochten hun woning aan Citynest

“De verkoop en het voorafgaande proces verliepen zeer vlot. We wisten in eerste instantie niet wat ons huis waard was. Dezelfde dag nog kwam er een onafhankelijke schatter langs die ons samen met onze eigen notaris uitstekend geadviseerd heeft. Daarenboven nam Citynest dezelfde notaris als wij. Dit werkte heel gemakkelijk, waardoor de verkoop snel en aan een correcte prijs rond was.

Na hier 40 jaar gewoond te hebben, hecht je toch een zekere emotionele waarde aan de woning. Citynest kon ons concreet meedelen wat ze van plan waren met onze woning. Ook onze buren die goede vrienden van ons geworden zijn, vonden het geruststellend om al even met de mensen van Citynest te kunnen praten. Dat Citynest de authentieke elementen op de façade en binnenin zou behouden, vonden wij fantastisch. Tot op vandaag fietsen wij nog met plezier langs onze voormalige woning.”

Onze vertrouwde partners aan het woord

Citynest is de afgelopen jaren een vaste waarde geworden in ons klantenbestand. Voor woningen met een high-end afwerking kiezen ze immers steevast voor onze hoogwaardige keukens van Bulthaup. Bij het ontwerp is wooncomfort prioritair. De keuken is in vele huizen immers het hart van de woning waar de beslissing om de woning te kopen mee staat of valt.
Mieke Van Damme
Bulthaup Gent
Citynest en Vertongen Architecten gaan ver terug in de tijd. Dankzij een doorgedreven standaardisatie zijn we goed op elkaar afgestemd. Regelmatig komen er ook unieke projecten aan bod. Het is fantastisch om hieraan mee te kunnen werken. Onze jarenlange samenwerking heeft ervoor gezorgd dat we beiden uitgegroeid zijn tot gekende spelers in de markt.
Servaas Vertongen
Vertongen Architecten

“Onze klanten zijn veelal druk bezette mensen die geen tijd, zin of kennis hebben om een uitdagend renovatieproces te doorlopen.”

Met een team ervaren professionals neemt Citynest de rol van bouwheer op zich.  Wij coördineren aannemers voor de ruwbouw, technieken en afwerkingen en tijdens het bouwen voeren we zo veel als mogelijk controle uit op de uitgevoerde werken. 

En dat is nodig! Want helaas loopt het niet altijd zoals verwacht tijdens een renovatie en in alle jaren bouwen kwamen óók wij soms in contact met bouwbedrijven die het gewenste niet of gebrekkig uitvoerden. Gelukkig kunnen onze klanten dan rekenen op onze dienst na verkoop om, zelfs indien pas ná de oplevering blijkt dat er iets niet helemaal juist is, oplossingen te zoeken tot de verwachte kwaliteit afgeleverd werd. 

Dagelijks voert Citynest op meer dan 60 werven tegelijk kwalitatieve renovatie uit. Met 230 werven per jaar, levert Citynest elke werkdag 1 pand volledig gerenoveerd op en dat telkens op tijd en binnen budget.