Citynest reageert op heisa rond Raphuisstraat

De huurders van de appartementsblokken in de Rasphuisstraat deden woensdag hun beklag omdat ze collectief hun opzeg kregen van de nieuwe eigenaar van het gebouw. Ze noemden de geplande renovatiewerken ‘onnodig’. Eigenaar City Nest reageert nu: “Het gebouw lijkt in orde, maar is het niet. De verwarmingsketels bijvoorbeeld zijn niet reglementair, en er zijn zelfs geen rookmelders.”

De huurders van de Rasphuisstraat zijn boos. Hun gebouw werd recent verkocht, en de nieuwe eigenaar City Nest heeft de huurovereenkomsten collectief opgezegd, om het gebouw grondig te renoveren. “Onnodig, want dit gebouw is nog maar 25 jaar oud”, klonk het. “Bovendien zijn de werken compleet onnuttig. Ze willen bijvoorbeeld de kelder waterdicht maken, en er is niet eens een kelder.

City Nest reageert nu. “Die gebouwen zien er inderdaad perfect in orde uit, maar ze zijn het niet”, zegt Piet Labeeuw. “In het enige gebouw lekt het dak. In beide gebouwen zijn de verwarmingsketels helemaal niet conform de veiligheidsvereisten. Het zijn er nog met een open vlam, dat mag helemaal niet. Alle elektriciteitsleidingen en verwarmingsleidingen moeten vervangen worden. Er zijn niet eens branddeuren van de appartementen naar de gang, laat staan rookmelders. Het dubbel glas is compleet verouderd. En zo kan ik nog wel even doorgaan.”


Sabine Van Damme

Bron: Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/gent/city-nest-reageert-op-heisa-rond-rasphuisstraat~a2e5ebda/