Citynest renoveert halve straatkant in één keer: "Betaalbaar wonen in hippe buurt"

Een rij van 32 onbewoonbaar of ongeschikt verklaarde arbeiderswoningen in de Doornzelestraat krijgt een tweede leven. De Gentse projectontwikkelaar Citynest heeft alle woningen in één keer gekocht om ze te vernieuwen en te verhuren. De buurt kampt al jaren met leegstand en de druk op de woningmarkt is er heel hoog. “We werkten samen met het stadsbestuur om wonen hier betaalbaar te houden”, zegt Piet Labeeuw.

Citynest is niet aan zijn proefstuk toe. Eerder kocht het bedrijf al eens 40 arbeidershuisjes aan de Sparrestraat in de Brugse Poort. Ze werden even later totaal vernieuwd weer op de woonmarkt gebracht.
 

“Deze huizenrij was een buitenkans”, zegt Labeeuw. “De ene helft van de straat was al generaties lang eigendom van één familie. Maar de woningen waren totaal verkommerd, onbewoonbaar of ongeschikt. Het is inmiddels al twee jaar geleden dat die huizenrij hebben aangekocht. Nu de woningen en appartementen klaar zijn, wonen er twee keer zoveel mensen dan voorheen en herleeft de buurt.

 

 

 

 

“We houden ook feesten voor de toekomsti­ge huurders om toch al meteen iedereen te laten kennismaken. Veel mensen kennen meestal hun buren niet meer, en dat is jammer” 

– Piet Labeeuw

Erik De Troyere

Bron: Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/gent/citynest-renoveert-halve-straatkant-met-verkommerde-woningen-in-een-keer-betaalbaar-wonen-in-hippe-buurt~aa533962/