Oud klooster wordt woonwerf met 7 woningen

Het verlaten klooster in Asper wordt opgedeeld in zeven gezinswoningen. "We zullen de charme van het pand zoveel mogelijk bewaren", benadrukt de Gentse projectontwikkelaar Piet Labeeuw van Vernieuwbouwers.

Het klooster bevindt zich net naast de kerk en de school in Asper en staat sinds enkele tijd leeg. Daar komt binnenkort verandering in. Een Gentse projectontwikkelaar heeft bij het gemeentebestuur van Gavere een bouwaanvraag ingediend om het voormalige klooster om te toveren tot een nieuw woonerf. “We willen er graag zeven woonhuizen van maken met elk drie slaapkamers”, vertelt Piet Labeeuw. “Elke woning zal bovendien beschikken over een stuk van de ommuurde tuin.

“Het pand heeft enorm veel charme en hopen karakter en dat willen we graag behouden. Zo zullen we het houten schrijnwerk bewaren en zal het pand verder vooral opvallen door de parketvloeren en de hoge ruimten. Als alles meezit, zouden we de werken graag al na het bouwverlof starten zodat de woningen eind volgend jaar opgeleverd kunnen worden. De gemeente dient natuurlijk eerst zijn fiat te geven voor dit project.”

 

Bron: Het Laatste Nieuws: https://www.hln.be/gavere/oud-klooster-wordt-woonerf-met-7-woningen~a00ed02f/